De wedstrijd waarbij Logistiek en Voetbal elkaar ontmoette

DFDS Nijmegen is de trotse hoofdsponsor van de Jeugdacademie van N.E.C., de eredivisie voetbalclub van de stad Nijmegen. Om deze partnership te vieren werd de thuiswedstrijd N.E.C. – PSV omgetoverd tot ‘Wedstrijd in de Spotlight’ voor DFDS. Tijdens deze wedstrijddag werd er zowel in het stadion als tijdens de wedstrijd zichtbaarheid gecreëerd voor het merk DFDS, maar werd er ook samen met N.E.C. actief gezocht naar nieuwe collega’s voor DFDS.

Hier is hoe het ging.

Om 13:00 uur startte de dag met de welbekende ‘speeddate’, een date waarbij potentiële werknemers en DFDS elkaar op laagdrempelige manier leren kennen. Normaliter wordt deze date iedere maand op locatie van DFDS Nijmegen georganiseerd, maar deze speciale editie vond plaats in het Goffertstadion, het thuis van de voetbalclub N.E.C.

In totaal werden 11 potentiële werknemers door HR adviseurs Finbar en Stefanie ontvangen. Na afloop van de gesprekken ontvingen de kandidaten per persoon 2 toegangskaarten voor de wedstrijd N.E.C. – PSV later die dag. Tegen 16:00 uur eindigde de speeddate en gingen de voorbereidingen voor de avond verder.

Rond 19:30 uur stroomde het uitverkochte stadion vol met zo’n 12.500 N.E.C. supporters waarbij een deel onze imposante showtruck tegenkwam bij de hoofdingang; een eyecatcher waar veel supporters even op de foto mee wilden. Ook medewerkers van DFDS Nijmegen bevonden zich rond dit tijdstip in het stadion aangezien zij de mogelijkheid kregen om de warming up van de spelers op het veld mee te maken.

Om 20:00 werd de bal van de DFDS sokkel gehaald en luidde het fluitsignaal; de wedstrijd ging van start. In de eerste helft had PSV duidelijk de overmacht en scoorde zij maar liefst 3 doelpuntten.

Na circa 45 minuten was het tijd voor de rust. In dit kwartier werden er flyers verspreid waarbij supporters een quiz konden invullen en hierbij kans maakte op een reis naar Newcastle met de DFDS ferry of een gesigneerd N.E.C. shirt; iets waar 300 supporters gehoor aan gaven.

Na de rust ging de tweede helft van de wedstrijd van start en herstelde N.E.C. zich met 2 doelpunten. De uiteindelijk uitslag werd 2 (N.E.C.) – 4 (PSV). Ondanks het verlies was de sfeer in het stadion goed en maakten de N.E.C. speler hun ereronde waarbij zij speciale DFDS voetballen het publiek in schoten.

Als afsluiting nam de Managing Director van DFDS Nijmegen, Patrick Newby, de aanvoerdersband van Deense Lasse Schöne in ontvangst en kwam daarna de avond tot een einde.

Samenvattend kijken we terug op een geslaagde en succesvolle dag en avond waarbij DFDS als organisatie, maar ook als werkgeversmerk, veel bekendheid heeft gegenereerd.

Bekijk de video voor een impressie van de dag.