Over DFDS

DFDS is ontstaan in 1866 toen 4 Deense stoomschipbedrijven samengevoegd werden tot Det Forenede Dampskibs-Selskab. Door de oprichting van DFDS werd het eenvoudiger om op internationaal niveau handel met elkaar te bedrijven. Dit zorgde ervoor dat ondernemers in alle soorten en maten (economisch) konden groeien. Het voelde als een beweging in de logistieke sector, de mogelijkheden werden ineens letterlijk grenzeloos.

Nog steeds proberen we iedere dag deze beweging voort te zetten. We bieden zowel transport over weg, lucht als zee aan en de talloze logistieke diensten die hierbij hand in hand gaan. Denk bijvoorbeeld aan douanediensten, packaging, warehousing, crossdocking en nog veel meer. Door een totaaloplossing aan onze klanten te kunnen bieden veranderen we de manier van transporteren en blijven we dé logistieke beweging van Europa.

Vanaf de oprichting in 1866 tot nu is DFDS enorm gegroeid. We hebben inmiddels meer dan 11.000 medewerkers en samen verbinden we meer dan 20 landen met elkaar.  We zorgen ervoor dat Europa nooit stil komt te staan. Onderdeel worden van ons team betekent dus impact hebben. Iedereen die bij ons werkt, werkt mee aan onze gemeenschappelijke drijfveer: “we move for all to grow”.

Vestigingen DFDS Nederland

Het hoofdkantoor van DFDS is gevestigd in Kopenhagen, Denemarken. Daarnaast zijn er talloze vestigingen verspreidt over circa 20 landen. DFDS Nederland telt 6 vestigingen welke ieder een belangrijke schakel zijn in de verbindende kracht van DFDS.

DFDS Logistics Nijmegen

DFDS Logistics Nijmegen is leider in geconditioneerd levensmiddelenvervoer van en naar Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en noord Ierland. Naast geconditioneerd transport biedt DFDS Logistics Nijmegen onder andere emballageverhuur- en reiniging, (gekoelde) op- en overslagmogelijkheden. Het leveren van een premium product door middel van snelheid en flexibiliteit is de kracht van DFDS Nijmegen.

DFDS Logistics Winterswijk

DFDS Logistics Winterswijk B.V. is leider in geconditioneerd levensmiddelenvervoer binnen Noord West Europa. DFDS Logistics Winterswijk biedt een totaalpakket aan logistieke diensten aan, zoals transport, op- en overslag, voorraadbeheer, verpakken, etiketteren, orderpicking, crossdocking, reinigen en service van bedrijfswagens, en emballagesystemen. Het kunnen bieden van dit uitgebreide pakket aan diensten, maakt van DFDS Logistics Winterswijk een echte logistieke alleskunner.

DFDS Logistics Wijchen

DFDS Wijchen is een specialist in het vervoeren van goederen van, naar Groot-Brittannië en Ierland. Als deelladingspecialist bieden zij volledig begeleid transport voor tijdkritische, kwalitatief hoogwaardige en/of kwetsbare goederen. Verder ontzorgen zij haar klanten van alle warehouse activiteiten in Wijchen op het gebied van opslag en supply chain oplossingen van hun goederen. Het hoge service- en kwaliteitsniveau zorgt ervoor dat DFDS Wijchen zich heeft geprofileerd als uiterst betrouwbare logistiek partner voor haar klanten.

DFDS Ferry

Vanuit hun vestigingsplaats in Vlaardingen verzorgt DFDS Ferry wekelijks zo’n 22 afvaarten naar Felixstowe en Immingham (Verenigd Koninkrijk). De terminal heeft een oppervlakte van 22,9 hectare en biedt ruimte aan 1650 trailers. Er varen in totaal 5 schepen op de DFDS routes welke op drie verschillende aanlegplaatsen kunnen aanmeren. DFDS Ferry heeft op de terminal een eigen technische dienst waardoor er naast transport er ook onderhoud en service geboden kan worden.

DFDS Logistics Vlaardingen

DFDS Logistics Vlaardingen is verantwoordelijk voor het regelen van diverse soorten vervoer per trailer of container via water of rail. Ook is DFDS Logistics Vlaardingen (deels) verantwoordelijk voor de douanediensten binnen DFDS Nederland. De sterke verbinding tussen de verschillende afdelingen en vestigingen zorgt ervoor dat DFDS Logistics Vlaardingen een echt spilfiguur binnen de organisatie is. Daarnaast houdt DFDS Logistics Vlaardingen zich bezig met Special Cargo, zijn wij Gespecialiseerd in internationaal vervoer van exceptionele lading en maakt de bijbehorende werkplaats in Brielle ook deel uit van DFDS Logistics Vlaardingen.

DFDS IJmuiden

DFDS IJmuiden is de enige vestiging in Nederland welke met haar ferry’s passagiers vervoert. Vanuit hier starten vele vakanties naar Engeland en Schotland. Deze vestiging behoort niet tot de Logistics kant van DFDS, maar opereert als enige in Nederland als B2C vestiging.