diverse vacatures bij HSF logistics

HSF Logistics Group treedt toe tot DFDS

Vandaag hebben we de overname van de HSF Logistics groep door het in Kopenhagen gevestigde DFDS aangekondigd. Met dit bericht willen wij u informeren over de details van deze opportuniteit voor ons bedrijf.

De aandeelhouders van de HSF Logistics Group zijn voornemens om alle bedrijven die deel uitmaken van de HSF Logistics Group met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 over te dragen aan het in Kopenhagen gevestigde DFDS, zodra dit door de regelgevende instanties is goedgekeurd.  De groep exploiteert vier toonaangevende merken met HSF Logistics als marktleider in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en N&K Spedition en Skive Køletransport als marktleiders in Denemarken en Scandinavië, terwijl Eurofresh zich op de Duitse markt richt. Met deze overdracht van aandelen zullen alle ruim 1.800 medewerkers van HSF bij DFDS in dienst treden en zullen alle onroerende goederen, inclusief 750 vrachtwagens en 1.500 opleggers, worden overgedragen. De overname is afhankelijk van de goedkeuring van de Europese Mededingingsautoriteit, die naar verwachting binnen drie maanden zal plaatsvinden.  

Belangrijke stap voor de toekomst van de HSF Logistics Group of companies

De HSF Logistics Group – al vier generaties een familiebedrijf en gespecialiseerd in de logistiek van geconditioneerd voedsel binnen Europa – heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, met name door de samenwerking en fusie met de N&K-bedrijven in Scandinavië. Naast transport zijn we een sterke speler geworden op het gebied van verpakkingsmanagement en warehousing binnen de foodsector. 

Om de toekomst van het bedrijf op lange termijn veilig te stellen, vonden de hoofdaandeelhouders dat het nu tijd was om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen met een lange termijn eigenaar met vergelijkbare waarden als HSF Logistics. Het is onze overtuiging dat DFDS de basis kan leggen voor een stabiele toekomst met uitstekende mogelijkheden voor de verdere uitbreiding en groei, waarbij de hoge normen en waarden ten opzichte van klanten en medewerkers worden voortgezet.

HSF Logistics Group zal al zijn werkzaamheden als normaal uit blijven voeren totdat de goedkeuring van de toezichthouder zal worden ontvangen. We verwachten dat de overname binnen drie maanden wordt goedgekeurd. Tot die tijd blijven de dagelijkse activiteiten van HSF Logistics en DFDS gewoon doorgaan. Simon Frederiks, Martin Gade Gregersen, Dennis Nijmeijer, Frank Kremer en alle directieleden blijven in actieve functie om een optimale integratie van beide bedrijven voor te bereiden.

Wij vertrouwen erop dat wij u vooralsnog de nodige informatie hebben verstrekt.

Voor vragen kunt u contact opnemen met uw HSF Logistics/N&K/Skive Køletransport/Eurofresh-vertegenwoordiger of met Eric van Gaalen (HSF Logistics) via e.vangaalen@hsf.nl, Martin Gade Gregersen (N&K) via mg@nkspedition.dk.

Met de hoop op een verdere samenwerking met u en uw bedrijf,

Met vriendelijke groet,

Directie en aandeelhouders HSF Logistics Group