DFDS breidt bestelling uit met nog eens 25 elektrische trucks

DFDS heeft de bestelling van oktober 2021, van 100 elektrische trucks, uitgebreid met nog eens  25 elektrische trucks. De inzet van elektrische trucks is een van de acties welke DFDS neemt om de CO2 uitstoot met 45% te verlagen uiterlijk 2030.

“Groene transport oplossingen worden al veel gevraagd door onze klanten, onze partnership met Volvo Trucks stelt ons in staat tegemoet te komen aan deze wens. Groene investeringen in de zware transportindustrie zijn een voorwaarde om de emissiereducties te bereiken die nodig zijn voor DFDS, onze klanten en de samenleving” aldus Niklas Andersson, Executive Vice President en Hoofd van de Logistieke Divisie van DFDS

De levering van de nieuwe 25 elektrische vrachtwagens zullen plaatsvinden in 2023, terwijl de eerste 100 trucks in het 4e kwartaal van 2022 geleverd zullen worden. De elektrische trucks zullen worden ingezet op routes door heel Europa binnen de logistieke organisatie van DFDS. 

Over de Volvo Trucks

De Volvo FM Electric heeft een bereik tot 300 km per laadactie welke, met een bijlaadmoment gedurende de dag, uitgebreid kan worden naar 500 km. De Volvo FM Electric heeft een totaalgewicht van maximaal 44 ton en kan ‘s nachts, of onderweg middels hoog vermogen snel laders opgeladen worden.