Joris chauffeur HSF Logistics Winterswijk

Je gang gaan

Op zijn achttiende zat Joris al achter het stuur van een vrachtwagen. Sinds drie jaar doet hij dat voor DFDS, op een trekker met oplegger. Eén keer in de week bestuurt hij een lang zwaar vrachtvoertuig oftewel LZV. Het rijbewijs voor deze extra lange auto van ruim 25 meter haalde hij via zijn werkgever. “Ik houd wel van een uitdaging,” verklaart Joris.

Toen Joris begon als vrachtwagenchauffeur reed hij internationaal. Hij moest vaak naar Tsjechië en was dagen van huis. “Dat is leuk als je jong bent, maar toen ik wat ouder werd, wilde ik die lange ritten niet meer. Ik wilde minder lang van huis zijn. Bij DFDS kan dat. Doorgaans vertrek ik op maandagnacht en blijf ik hooguit één nacht weg. Op vrijdagavond zit mijn werkweek erop. Dan heb ik een lang weekend.”

Geen baas om je heen

Joris is blij met DFDS als werkgever. “Als je wat wilt, is er veel mogelijk en kun je groeien. Ook luisteren ze goed naar je wensen.” Net zoals veel andere chauffeurs ervaart Joris veel vrijheid in zijn werk. “Ik rijd in Nederland, België en Duitsland. Je bent erg op jezelf, wat ik heel fijn vind. Geen baas om je heen die zegt dat het sneller of langzamer moet. Je krijgt je planning en kunt aan de gang. Ik geniet van het onderweg zijn en van de mooie omgeving. Vooral de bergen zijn altijd weer indrukwekkend om te zien. En dan lekker een muziekje aan.”

Nieuwste snufjes

Joris gaat graag naar zijn werk. Ook omdat alles goed geregeld is bij DFDS. “De planning is strak, het materiaal is in orde en klanten weten dat je komt. Het lossen gaat dan ook meestal soepel. Ik rijd nu op een DAF Super Space met de nieuwste snufjes zoals een adaptive cruise control, een systeem dat helpt om een veilige afstand te bewaren. Dat soort dingen vind ik heel mooi.”